Rasmus Jonlund 2014

Jag brinner för att göra Stockholm till en ännu bättre stad att leva i, för alla stockholmare. Det tror jag är bra för Sverige. De senaste åren har jag framför allt varit aktiv i kulturpolitiken. I yrket ägnar jag mig en hel del åt sjukvårdsfrågor, och även trafikfrågor. Lokalt på Kungsholmen har jag också engagerat mig i många andra frågor, inte minst kring parker, stadsmiljö och stadsbyggnad

Nu kandiderar jag i provvalet till riksdagen (som startar på söndag 15 september och pågår i två veckor framåt), och senare i höst till kommunfullmäktigelistan (det provvalet pågår mellan 20 oktober och 3 november).

Stockholm är huvudstad men också Sveriges enda verkliga storstadsregion. Här är möjligheterna större än på många andra håll – men det gäller också vissa utmaningar. Som aktiv i Stockholms kommunpolitik har man frågor av helt andra dimensioner att hantera, men också helt andra resurser än förtroende valda i andra kommuner.

På plats i storstaden - och hembygden, Kungsholmen, i korsningen S:t Eriksgatan/Fleminggatan.
På plats i storstaden – och hembygden, Kungsholmen, i korsningen S:t Eriksgatan/Fleminggatan.

Stockholm har alltid varit i centrum av Sverige – under många århundraden geografiskt, alltid strategiskt, politiskt, kulturellt och demografiskt.

Stockholm har alltid varit en stad av nybyggare. Från de gångna sekler då dödstalen översteg födslarna och en ständig inflyttning var nödvändig för stadens fortbestånd, har de nya invånarna varit avgörande för hur staden har sett ut och utvecklats. I dag – oavsett om man kommer från Västergötland eller Östafrika, Insjön eller Iran – är det kanske tydligare än någonsin.

Stockholm har också varit en stad kopplad till den vidare omvärlden – i diplomati och krig, handel och nöjen. Också det gäller mer än någonsin i dag. Det testar våra styrkor.

Stockholms största styrka är människorna, de enskilda och organiserade i civilsamhället. Det är de som skapar toleransen, mångfalden och kulturen som gör att många vill bo i eller besöka vår stad. Men det offentliga, byråkratin, myndigheterna, politiken, bidrar också i allra högsta grad, med nödvändig infrastruktur av alla slag – från gator till kulturinstitutioner och en korruptionsfri förvaltning.

Jag vill arbeta politiskt för Stockholm, för att förtroendevald stockholmare är något av det finaste jag kan tänka mig att vara. Jag vill arbeta med kulturen, med att utveckla en tätare och grönare stad för människor mer än bilar, och för alla människor, där vi tillsammans förebygger problem, och verkar för att alla oavsett bakgrund kan räknas till detta Tillsammans. En stad där vi tar hand om varandra, där vi tar ut de skatter vi behöver – men aldrig mer. En stad som präglas av rättvisa och frihet – som för en liberal aldrig behöver vara väsensskilda.

Jag kommer skriva om en rad sakområden den närmaste tiden här på bloggen, med kategorin ”Rasmusliberal 2014”. Det är inte heltäckande utan handlar om några av de frågor jag reflekterar över och vill arbeta med. Jag hoppas att det kan göra att du vill stödja mig i Folkpartiets provval, och i personvalet nästa höst!

En kommentar på “Rasmus Jonlund 2014”

  1. Du kan ju gärna få propagera för lägre lön till dåliga lärare.
    Det tycker jag vore en logisk åtgärd för FP.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s